Sök
Stäng denna sökruta.

Dagbok från ett familjeläger i Lysekil

Familjeläger i Lysekil 2023 med dyslexi som ämne

Söndagen den 2 juli

Sommarlägret i Lysekil är igång!

Alla deltagare samlades denna härligt soliga eftermiddag. Till att börja med ville vi lära känna varandra och prata om våra erfarenheter av dyslexi.

Sedan delade vi upp oss, barnen gick för att spela kortspelet ”Varmprat”. Ett kortspel med riktigt bra frågor om välmående och vad är viktigt. Samtidigt fick föräldrar chansen att prata om hur de känner kring skolfrågor, hur man kan hålla balansen i livet och ta hand om barnens och den egna mentala hälsan.

Dags att avsluta första dagen, vilket vi gjorde med pizza och mingel.


Måndagen den 3 juli

Idag åkte vi till Havets Hus (akvarium) för att se udda, vackra och lustiga havsvarelser. Efter akvariet blev det lunch på stan och lite tid för egna äventyr.

På eftermiddagen fick vi besök av Jonas Flink, körskortslärare som startat egen körskola där man stödjer personer med dyslexi och andra NPF diagnoser.

Vi fick också lyssna vi på en våra ledare som delade med sig av sin passion – att städa stränder och hav från allt sorts skräp. Efter det fick alla som ville prova på magnetfiske och se vad de själva kunde bidra med.

Till middag blev det hamburgare och varmkorv. Och avslutningsvis denna heldag fick vi en genomgång, och fick prova på, några digitala hjälpmedel: 2 olika smart pennor och VR.

Ännu en härlig dag på lägret!


Tisdagen den 4 juli

Tiden har gått så snabbt och nu är det sista dagen på lägret här i Lysekil. Det är så många underbara vuxna och härliga ungdomar som spenderat dessa dagar tillsammans.

En del barn tyckte att lägret varit för kort och de önskade att de haft möjlighet att stanna längre, vilket alltid är roligt att höra ❤️

En sista gång samlades vi denna morgon för att se om alla fått svar på sina frågor, fått testa de hjälpmedel som fanns med och såklart för att tacka varandra för de här dagarna. Ledarna bad även deltagare om feedback för att till nästa gång kunna förbättra programmet och göra lägret ännu roligare.

Dags att säga hejdå, men också utbyta kontakter.

Tack än en gång till er alla som deltagit under dessa dagar. Tack för er öppenhet, er värme, era delade erfarenheter och känslor.

Hoppas vi ses igen!

Text & Foto: Anna ”Anja” Shamuilova

Dyslexi läger i Lysekil

Stöd FDB och bli medlem idag