Sök
Stäng denna sökruta.

Avsnitt 41: DyssePodden träffar Beppe Singer, nyfiken och ärlig som alltid

DyssePodden träffar Beppe Singer, nyfiken och ärlig som alltid

Beppe Singer, aktuell som tävlingsledare för ”Den stora läsutmaningen”, en rykande färsk läsutmaning för alla Sveriges fyror. DyssePodden fick ett inspirerande och engagerat samtal med Beppe. Han berättar om sin egen skolgång som var allt annat än rolig, vilket många elever med dyslexi kan relatera till. Självförtroendet knäcktes men samtidigt kanske det väckte en revanschlust och målmedvetenhet som har resulterat i många fantastiska saker. Beppe utbildade sig till lärare, blev programledare bland annat för Hjärnkontoret, han är författare till flera populära experimentböcker och populär föreläsare. 

Beppe brinner för att ta vara på och utveckla barnens nyfikenhet och lust att experimentera. Spana till exempel in ”Beppematik” på Youtube, lustfyllda mattelekar och gåtor för mellanstadieelever. 

Beppe delar med sig av en av de mest minnesvärda stunderna som han har upplevt då han själv var lärare och mötte en elev med svår dyskalkyli. Ett möte som resulterade i ett av Beppes stoltaste minnen. Vi avslutar avsnittet med Beppes bästa tips till lärare och ett supergrymt experiment (som måste utföras av vuxen med skyddsutrustning och kännedom om kemi). 

Stöd FDB och bli medlem idag