Förstå ditt barns dyslexi

Gratis live-webinar tisdag 5 oktober kl.20.00

Missade du Alma och Fannys webinar lagom till skolstarten? Över 200 personer var med förra gången och många har frågat efter en ny chans att få lyssna på Alma och Fannys mycket tänkvärda reflektioner och tips.

– Har du dyslexi? – Jaha, så du har svårt med att läsa och skriva?

Det här är nog den vanligaste reaktionen som Fanny och Alma får när de berättar om sin dyslexi. Men för en dyslektiker handlar det om så mycket mer än svårigheter med att läsa och skriva.

Fanny Eriksson och Alma Landqvist tog studenten i våras. Sista halvåret på gymnasiet jobbade de med projektet ”Dyslexiboken – UF” (Ung Företagsamhet) för att öka samhällets kunskap om dyslexi, bland annat utifrån sina egna erfarenheter som dyslektiker. Fanny och Alma höll en mycket uppskattad föreläsning för FDB i augusti. Nu kommer de tillbaka och ger oss alla en inblick i hur det är att leva med dyslexi samt många konkreta tips till föräldrar och lärare. 

Misstänker du att ditt barn har dyslexi eller har ditt barn eller ungdom redan en dyslexidiagnos? Missa inte en intressant och tänkvärd timme där Fanny och Alma bland annat tar upp följande:

  • Dyslexi – mer än bara läs- och skrivsvårigheter
  • Vad skulle vi ha gjort annorlunda (utifrån Fanny och Almas erfarenheter)
  • Hur kan föräldrar och skolan stötta
  • Ger konkreta exempel på hur det är att leva med dyslexi

Denna föreläsning passar både föräldrar och barn/ungdomar. Vi rekommenderar att hela familjen lyssnar tillsammans. Ställ era frågor direkt till Alma och Fanny via Zoom.

Datum: tisdag 5 oktober

Tid: 20.00-21.00

Plats: via Zoom (en zoom-länk mejlas ut i god tid innan webinaret)

Pris: gratis

Stöd FDB och bli medlem idag