Sök
Stäng denna sökruta.

Läsa kan man göra på olika sätt

Läsa kan man göra på olika sätt

Att läsa med ögonen eller öronen spelar ingen roll. Det viktiga är att läsningen är lustfylld, säger Martin Widmark som engagerat sig i olika läsprojekt för att öka barns förmåga till läsförståelse. Att läsa för att förstå vad man läser och för att förstå sig själv i den värld där man lever är en viktig del i barns utveckling. Barn som läser mycket har också ett tre gånger större ordförråd när de lämnar 9:an än de som inte läser. 

Om man har det slitsamt och tufft kan läsning vara något som inspirerar, ger en kraft att tänka i nya banor – en väg att vilja orka lite till. En av våra lägerledare, som hade det tufft i skolan, sa så här i somras: ”Att jag läste Percy Jackson Född till hjälte betydde mycket för mig då, när det var så kämpigt”.

FDB Stockholm har gjort en boklista. Alla böcker på listan handlar om någon som har dyslexi. En del böcker handlar om hur det kan vara i skolan. Andra böcker handlar om hur man på olika kluriga sätt, hittar sin väg att tackla olika hinder genom att använda sina styrkor

Stöd FDB och bli medlem idag