Sök
Stäng denna sökruta.

Avsnitt 64: Möt Bengt, pedagogisk rådgivare i Föräldraföreningen för Dyslektiska barn

Möt Bengt, pedagogisk rådgivare i Föräldraföreningen för Dyslektiska barn

När Matilda och Fabian sitter i studion den här gången gästas DyssePodden av Bengt Pernholm. Han har bland annat varit anställd som dyslexipedagog på Stockholms universitet och sen ungefär fem år tillbaka är han pedagogisk rådgivare i Föräldraföreningen för dyslektiska barn.

Bengt har inte själv dyslexi och säger att han hade ganska lätt för sig i skolan, men trivdes aldrig där. Han tänkte tidigt att om han någon gång skulle bli lärare så ville han hjälpa de som har det svårt i skolan. När han sedan blev lärare så var det först för det som då kallades läsklass, alltså en klass med elever som hade mycket svårt att läsa. Där och då kände han att det här ville han lära sig mer om. 

I det här avsnittet berättar Bengt om sitt arbete i föreningen, sin roll i forumet på Facebook och om sina erfarenheter från skolans värld. Du får också höra hur Fabian och Matilda själva använder sig av olika hjälpmedel och slutligen kommer lite bra tips på hur man som förälder kan hjälpa ett barn som man misstänker har dyslexi.

Stöd FDB och bli medlem idag