Sök
Stäng denna sökruta.

När mallen inte stämmer

Gratis live-webinar onsdag den 8 december kl.18.00. ”När mallen inte stämmer” med Kenth Hedevåg. Kenth har lång bakgrund som pedagog i ett neuropsykiatriskt utredningsteam och som pedagogisk handledare i ett kommunalt stödteam. Han är författare till böckerna ”När mallen inte stämmer” och ”Johanna-Tre diagnoser i skolan”

En del har diagnoser som ADHD, autism och dyslexi, andra har ingen diagnos men stora svårigheter i skolsituationen ändå. Hur gör vi med dessa barn och ungdomar i skolan? Detta är en föreläsning för föräldrar och professionella som möter barn och elever som inte alltid passar in i samhällets mall.

Föreläsningen tar upp: 

· Skolan förr och nu. Informationssamhällets konsekvenser. 

· Vilka funktioner och förmågor behövs för att klara kunskapsmålen i skolan? 

· Hur påverkar dyslexi, ADHD, autism, motorik och perception läs- och skrivutvecklingen? 

· Pedagogiska strategier för att kompensera och utveckla dessa funktioner. 

· Visuellt stöd för att ge och få information samt att hjälpa elever att bearbeta information.

Datum: onsdag 8 december

Tid: 18.00-20.00

Plats: via Zoom

Pris: gratis

TIPS! Titta gärna på ”Johanna – Tre diagnoser i skolan” innan live-webinaret (finns tillgänglig på FDS:s medlemsportal fr.o.m. 30/11 och under begränsad tid). Passa på att ställa dina frågor direkt till Kenth via Zoom under webinaret.

Specialpris för FDB. Böckerna ”När mallen inte stämmer” 199 kr (ord.pris 265 kr) och ”Johanna – Tre diagnoser i skolan” 149 kr (ord.pris 199 kr), porto tillkommer. FDS:s unika rabattkod skickas ut till alla som deltar den 8:e december.

Stöd FDB och bli medlem idag