Sök
Stäng denna sökruta.

Avsnitt 54: Plugga med bilder, hjälper barn med dyslexi att knäcka läskoden

Plugga med bilder, hjälper barn med dyslexi att knäcka läskoden

Träffa Helena Borges och Carina Söe-Knudsen som är initiativtagare till ”Plugga med bilder”. Helena är själv dyslektiker och hon vet mycket väl hur tuff skolan kan vara när man har svårt att läsa och skriva. När hon sen fick ett barn med dyslexi, som också tilläts misslyckas gång på gång i skolan, väcktes en drivkraft att förändra.

Projektet ”Plugga med bilder” skapades för att hitta nya sätt att hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter att lyckas. Med fokus på språkinlärning har läromedlet Havsäventyret tagits fram tillsammans med elever, pedagoger, logopeder, forskare och experter på läs- och skrivsvårigheter. I Havsäventyret sätts språkljuden i fokus. Helena och Carina berättar om löken Lena och kolan Kaj och tjuven Kerstin. Både Fanny och Alma blir lite sugna på att börja skolan igen nu när de kan ta hjälp av Havsäventyret för att knäcka läskoden. Lyssna på ett engagerande och lärorikt samtal om språkets dolda strukturer, sambandet mellan språkljud och bokstäver och hur man identifierar det rätta tje-ljudet. 

Är du eller din skola intresserad av att veta mer om Plugga med bilder? Kontaktuppgifter och mer information finns här: https://www.pluggamedbilder.se

Stöd FDB och bli medlem idag