Sök
Stäng denna sökruta.

Avsnitt 52: Wilmas uppfinning hjälper dyslektiker att läsa

Wilma Emanuelsson går just nu sista året på gymnasiet. Hon har redan många års erfarenhet av programmering och hon kan även kalla sig för deep tech-entreprenör.  

Wilma är inte dyslektiker själv men genom sitt arbete med ”iTrack Reading” har hon lärt sig enormt mycket om dyslexi. Idag vet hon att dyslexi handlar om så mycket mer än bara läs- och skrivsvårigheter. Hör Wilma berätta mer om bakgrunden till hennes uppfinning och varför hon har utvecklat ett program som är anpassat efter hur dyslektiker memorerar information. Målet med ”iTrack Reading” är att underlätta för dyslektiker och alla som har någon form av lässvårigheter.

Genom att använda sig av en befintlig ögonavläsningsteknik skapar Wilmas program en ”eye-to-speech”-funktion som läser upp texten samtidigt som man läser. ”iTrack Reading” befinner sig just nu i en prototypfas, men lansering planeras till slutet av 2022. 

Alma och Fanny (som just idag är med via Zoom på grund av förkylning) pratar med Wilma om nya tekniska lösningar som kommer att revolutionera vår inlärningsprocess och hur vi tar in information, inte bara för dyslektiker utan för en stor del av befolkningen. Detta är ett avsnitt som du inte får missa om du vill hålla dig uppdaterad om de tekniska lösningar som kommer att förändra vår värld i framtiden. 

Stöd FDB och bli medlem idag