Sök
Stäng denna sökruta.

Avsnitt 44: Hitta vägar till engelskan när man har dyslexi

DyssePodden #44

Kämpar ditt barn med engelskaglosor? I det här avsnittet av DyssePodden berättar Alma och Fanny, som båda har dyslexi, om sina egna upplevelser från engelskalektionerna och hur de resonerade runt valet av att lära sig ytterligare ett modernt språk, utöver engelska. 

Alma och Fanny samtalar med Sara Kristiansson som är engelskalärare på Gråboskolan, en grundskola i Visby. Sara berättar hur hon lägger upp sin undervisning för att alla elever ska känna sig trygga med att både kunna förstå och att våga prata engelska såväl i klassrummet som i hemmiljö. Hon ger konkreta tips och råd på hur du som förälder kan hjälpa ditt barn, som har dyslexi, och vad skolan kan göra för att underlätta för alla barn som kämpar med engelska i skolan. Lyssna också på vad Sara säger om nationella proven i engelska och vilka anpassningar som är tillåtna, ett ämne som är superaktuellt just nu. 

PS. Fler superbra tips på hur du kan hjälpa ditt barn att träna på engelska finns här på FDB:s hemsida i texten skriven av Linda Harritz, mamma till ett barn med dyslexi och engelskalärare, läs här.

Stöd FDB och bli medlem idag